tiistai 17. heinäkuuta 2012

I choose you, Fashion! - Suuri itseruskettavakokeilu


Edellisessä kosmetiikkapostauksessani perehdyin sekä naisten meikkien ihmeelliseen maailmaan, Prometheuksen paskaan maailmaan sekä vihjasin jo hieman että olen testaillut siinä ohessa itseruskettavia oman terveyteni uhalla. 

Testailin niitä siksi että halusin päästä todelliseen kesäkuntoon ennen heinäkuuta. Todellinen kesäkunto tarkoittaa siis hyvää, tasaista rusketusta. Ikävä kyllä kesä on tänä vuonna päättänyt taistella hieman vastaan armottomilla vesisateilla.

Mutta onneksi on olemassa itseruskettavia, jotka antavat fashiontietoisen miehen haistattaa luontoäidille pitkät paskat ja nauttia hyvästä rusketuksesta. Thanks, kosmetiikka! Tässä tavoitteessani on tosin ollut hieman ongelmia. Ensinnäkin, mistä oikeasti tietää että mikä on hyvä rusketus? Voiko rusketuksen ampua yli liiallisella käytöllä? Ja mikä tärkeintä, kuinka helvetissä kameralla saa kuvan rusketuksesta? 

Et vaan voi ottaa kuvaa rusketuksesta ja sanoa että siinä on rusketus. Se on huijaamista. Esimerkiksi lempiblogaajani Blogiina on ottanut itserusketetuista jaloistaan kuvan tässä artikkelissa. Oma kysymykseni on, että miten tuosta kuvasta voi muka nähdä miten paljon jalat ovat ruskettuneet? 

Otetaan toisena esimerkkinä blogikumppanini Make C:llä, joka vannoi minulle että hänen jalkansa ovat ruskettuneet läpikotaisin. Pyysin häntä ottamaan kuvan luonnonruskettuneista jaloistaan Blogiinan tyyliin. Sama ongelma:


Nuo seksikkään karvaiset jalat voivat olla täydellisen ruskettuneet, mutta koska vaalea linoleumilattia, karvainen ruskea mikälie ja fashionit silkkisukat sekoittavat kuvan värimaailman, näyttävät jalat täysin vaaleilta. Nythän kuvasta saa sen vaikutelman, ettei Make ole edes käynyt auringonvalossa koko kesänä. Tai koskaan. Mutta blogia seuranneet tietävät, että Make on viettänyt aikaansa ulkona ympäristössä enemmän kuin kukaan meistä. Jumalauta, Make jopa ruskettui huomattavasti viime kuussa kun hän kirjoitti blogitekstinsä sanituksesta. Tuossa hyvin opettavaisessa jutussaan Make huomasi nimittäin ruskettuneensa harrastuksensa parissa. Mutta kuten niin usein, ei tuon artikkelin kuvakaan paljastanut todellista rusketusta:

Rusketusrajat ovat kadonneet osittain myös siksi, että valo oli vähän huono.
Eli tämä on ongelma jonka kanssa itseruskettajablogaajan on taisteltava. Kuinka kuvata rusketus? Mutta en olisi fashionjumala ja koko Lohjan seksikkäin mies ellen olisi keksinyt tähän ongelmaan ratkaisua, joka samalla toimii sekä kätevänä demonstraatiovälineenä meidän tuhansille uskollisille lukijoille, että aloittaa epäilemättä uuden muotivirtauksen. Ratkaisu on lisäksi suht yksinkertainen:

Rusketan vain oikean jalkani ja vasemman pidän auringolta ja suihkeilta piilossa. 

Ensinnäkin on sanomatta selvää, että näemme heti miten paljon jalkani on oikeasti ruskettunut. Lisäksi tämä toimintani johtaa uuteen muotivillitykseen: puolirusketukseen. Puolirusketus voi tarkoittaa esim. sitä että rusketat vain toisen kätesi, toisen puolen päästäsi tai mahdollisesti koko vartalosi aina nenän poikki navan keskeltä ja pallit jakaen. Tällöin olet ansainnut puolirusketuksen maailmanmestaruuspalkinnon jonka minä juuri myös nyt keksin. Olen nero ja fashion.  Itse en muuten enää tavoittele palkintoja. Minulla on jo yksi mitali. Se kaikkein tärkein.

Exältä mutta whatever.
Mutta tosiaan, päätin puoliruskettaa itseni ja käyttää toista jalkaani avuksi. Oikea jalkani oli se onnekas jonka valitsin. Pidin muistiinpanoja rusketukseni kulusta.

22.6.2012
Kokeilu alkaa Doven Summer Glow - itserusketusvoiteesta. Se on tahmeaa.

24.6.2012
Kolmas päivä eikä aine ole kuin korkeintaan vaalentanut jalkaani. Julistan pyhän sodan kaikille Doven tuotteille. Olette minun silmissäni samaa luokkaa kuin Euroopan Unioni tai Ridley Scott. En luota teihin enää. Teidän ennen niin kova arvonne on laskenut huomattavasti. Minä vihaan teitä. 

25.6.2012
Ratkaisu! Garnier Ambre Solaire –itseruskettava suihke. Purkin kyljessä lukee INTENSE! Kyllä. Luulen että tämä toimii hyvin. Ensimmäisen suihkutuksen jälkeen jalkani hieman puutui, mutta tämä on varmaan normaalia.

Ennen kuin etenemme saagassa pidemmälle, minun pitää hieman puhua itseruskettavan käytöstä. Jotkut naiset kammoksuvat itseruskettavia niiden epätasaisen rusketusjäljen tai jonkun ihme aineen vuoksi joka tekee ihmiselle jotain ehkä. Tämä kaikki panikoiminen on turhaa, koska totuus on, että itseruskettavan käyttö ei ole mitään rakettitiedettä.

Helpottaakseni tämän selittämistä, käytän nyt vertailukohteena leivänpaahdintani. Kun ostin paahtimen itselleni, silloinen tyttöystäväni luki siitä ensimmäisenä ohjeet. Virhe numero yksi! Kyseessä on leivänpaahdin, joka paahtaa leipää kun sinne laittaa leipää. Miksi siis lukea ohjeet? Mitä uutta voit mahdollisesti oppia jostain niinkin yksinkertaisesta laitteesta kuin leivänpaahdin?

Sama juttu itseruskettavan kanssa. On siinäkin kyljessä jotain ohjeita mutta niitä ei tarvitse sen kummemmin noudattaa tai edes lukea. Havainnollistamisen vuoksi kuitenkin luin ne. Yksi ohjeista on: Käytä vain 1-2 kertaa viikossa. Ei pidä paikkaansa. Jos leipiä voi paahtaa enemmän kuin kolme viikossa, niin kyllä voi itseruskettaakin enemmän. Lisäksi miten paljon Garnierilla oikein luullaan että minulla on aikaa. Aikatauluni on niin kiireinen, että jos joutuisin odottamaan hyvää rusketusta enemmän kuin viikon, niin varmaan kuolisin häpeästä. Nyt on kesä, nyt on kiire, nyt pitää ruskettua heti jotta ihmiset luulevat että olen ollut paljon ulkona enkä sisällä pelaamassa Xboxia. Lisäksi, jos leipä ruskettuu kolmessa minuutissa niin perkele, kyllä rusketun minäkin! 

Itseruskettavani ohjeessa lukee myös: Levitä tasaisesti. Se on yksi tapa, myönnän, mutta itse pidän esim. enemmän leivästä jossa voita on jäänyt paikoittain kasaan. Näin ollen sulamaton voi maistuu jo sulaneen voin tieltä paremmin ja luo eksoottista vaihtelua leivän eri makunyansseihin. Sama juttu itseruskettavan ja ihon kanssa. Jos käytät koko suihkuttamisen peläten että johonkin kohtaan menee millejä enemmän kuin toiseen, niin elämä on ohitse. Mutta oikeasti kukaan ei huomaa eroja. Ja jos eroja sattuisikin olemaan, niin ne vain erottavat sinut muista lampaista jotka ovat itseruskettaneet itsensä tasaisesti. Fashion syntyy eroista, muistakaa se aina.

Lisäksi ohjeessa lukee, että suihkuta 40 sentin etäisyydeltä. Garnier, minulla on sinulle uutinen. Tässä on lähikuva minusta suihkuttamassa ainettanne:

 
Vaikka saatattekin kuvasta huomata, että en noudattanut 40 sentin etäisyysmääräyksiänne, voin vakuuttaa, jalkani silti ruskettui. Eli taas turha ohje. Jumalauta, seuraavaksi pitää varmaan voidella leipäkin 40 sentin korkeudelta. Mistä näitä tyhmiä ohjeita oikein tunkee? Kuka oikeasti noudattaa näitä?

Sen sijaan ohjeessa mainittu varoitus, että aine on haitalliseksi silmille, piti täysin paikkansa ja sitä kannattaa noudattaa.

Takaisin muistiinpanoihin:

27.6.2012
Jalka on taas puutunut suihkutuksen jälkeen. Illalla jalka jopa särki. Tuntui kuin verisuonet olisivat jotenkin oudosti pullottaneet. Ratkaisin ongelman särkylääkkeillä.

28.6.2012
Taas alkoi särkeä suihkutuksen jälkeen. Taas buranaa.

29.6.2012
Taas särky. Taas burana.

1.7.2012
Hyvä on, pidän pari päivää taukoa suihkeen kanssa jos sillä 1-3 kertaa viikossa jutulla olisi ollut joku aiheellinen syy. Osasyy taukoon on se, että suvussani on esiintynyt veritulppatauteja ja olen riskiryhmää. Tärkeämpi syy on kuitenkin se, että hukkasin Garnier Ambre Solaire –suihkeeni.

2.7.2012
Särky hävisi mutta itse en silti ole täysin vakuuttunut siitä että itseruskettava olisi ollut syy.

3.7.2012
Vitut tauosta, minä tarvitsen rusketuksen ja tarvitsen sen heti! Ja tällä tietysti tarkoitan sitä, että löysin taas Garnier Ambre Solaire –itseruskettavan suihkeeni. 

4.7.2012
Vittu miten huono idea tämä tauon katkaiseminen. Jalka sykkii. Kämpilläni majaileva nainen on huolissaan. Valehtelin tälle että jalkani ei ole puutunut suihkeen jälkeen. Hän uskoi tai ainakin lopetti valittamisen.

5.7.2012
Kämpilläni majaileva nainen taitaa nähdä valheeni läpi. Uskon että se johtuu siitä kuinka irvistelen kivusta ja pysyn paikallani liikkumisen pelosta. Yritän selittää hänelle että fashion ei ole fashionia ilman kipua. Lisäksi teen jotain tärkeää maailman kannalta. Puolirusketusbuumi alkaa minusta. Lupaan silti että lopetan viimeistään 8.7.

6.7.2012
Alan jo hahmottaa rusketusrajoja. Lisäksi, onkohan se normaalia että verisuonet jalassa ovat värjääntyneet sisältäpäin. Siltä se ainakin näyttää. Tänään jalka on ollut todella tönkkö. Jopa isäni ehdotti että lopettaisin aineen käytön heti. No chance! Tarvitsen rusketuksen tai näytän muotitiedottomalta!

7.7.2012
En ole tyytyväinen rusketukseeni. Se on aivan liian vaalea. Joten tästä johtuen suihkutin tököttiä jalkaani varmaan kymmenen minuutin edestä. Odotan seurauksia mielenkiinnolla. 

8.7.2012
Seuraukset olivat: 1) Jalka ei mielestäni tarpeeksi ruskea. 2) Jalka tekee kuolemaa. Kipu on aikamoinen. Luulen että pidän kiinni lupauksestani lopettaa itseruskettavat tältä kesältä ja tyytyä siihen mitä sain aikaiseksi. Siis heti illan viimeisen rusketuksen jälkeen tietysti. 

Aika tarkastaa lopputulos. Tässä jalkani on uuden rusketuksensa kanssa:


On sanomattakin selvää, että fashionmaailma juuri räjähti.  Huomioikaa muuten että rusketus on tasaisesti oranssi joka puolelta, kuten aito rusketus. On helppo uskoa että nukahdin puolikkaissa farkuissa rannalle, joka on fashionia, koska se on friikkiä. Mitä friikimpi, sitä fashionimpi. 

Lisäksi huomaatte varmaan että rusketuksen voi spotata paljon paremmin kuin esim. Maken tai Blogiinan jaloista:


Kaksiviikkoinen rusketussessio oli, kuten muistiinpanoistani saattoi huomata, aika rankka terveydellisesti. Jalka on jo alkanut parantumaan, mutta en usko että se johtuu siitä että lopetin itseruskettavien käytön. Uskon että kokemani kivut johtuivat matalapaineesta joka vain sattui ilmaantumaan aina itserusketuksen jälkeen. Tai mahdollisesti kyseessä oli salaliitto!

Lopuksi vielä pieniä huomioita joita itseruskettavan kanssa tein. Ensinnäkin, rusketusjälki on tasainen kaikkialla, paitsi jalkapöydässä, jossa se ei varsinaisesti ole tasainen.


Lisäksi syystä jota en ymmärrä, varpaiden päistä hävisi rusketus aina päivä suihkutuksen jälkeen.


Mutta silti varpaiden kynnet ruskettuivat ja keräsivät kaikkea kivaa itseensä.


Lisäksi päätin itseruskettavan avulla vastata yhteen ihmiskuntaa eniten askarruttaneista kysymyksistä: Voiko valkoinen känsä koskaan muuttua ruskeaksi?

KYLLÄ!
Joten siinä se. Nyt menkää ja puoliruskettakaa itsenne! Aloitetaan jotain uutta! Viva La Garnier Ambre Solaire! Viva La Revolution!

2 kommenttia:

  1. Ristus mitä rienaamista! Ihmisen osa on ruskostua vain heinäpellolla tai ojankaivuussa. Tai pilkillä, keväisin. Hävetkää.

    VastaaPoista
  2. En tiiä mitään vähemmän muodikasta ku heinäpelto tai ojankaivuu, jostain pilkistä (mitä se ees on??) puhumattakaan. Jos luontoäiti ei haluis meiän ruskettuvan, niin se luultavasti EI ois keksiny noit voiteit. HALOO!

    VastaaPoista